Crida per a la Cinquena Trobada vers les Escoles Feministes

Sabem que moltes ja quasi esteu de vacances i precisament per això és un moment fantàstic perquè penseu en la crida que us fem des de les Escoles Feministes 😉 I és que busquem propostes per a la Cinquena Trobada Vers les Escoles Feministes del proper dissabte 1 de juny. Aquí van els detalls!

CINQUENA TROBADA VERS LES ESCOLES FEMINISTES
Ja tenim lloc i data per a la quarta trobada!!! Serà el dissabte 1 de juny a l’Institut Miquel Tarradell, del Raval de Barcelona. Hi arriba el metro i el trena. Reserva’t des de ja aquell dia perquè estarà, com sempre, ple de tallers, formacions i activitats que ens encaminen vers les escoles públiques feministes que volem!

DE QUÈ ANIRÀ LA CINQUENA TROBADA?
El plantejament de la cinquena trobada serà semblant a les anteriors, un dia sencer d’autoformació autoorganitzada a través de tallers, xerrades i taules rodones de tot tipus. En elles compartim coneixements, metodologies, pràctiques, experiències, posicionaments teòrics i polítics, denúncies i tota mena de sabers. Pots veure el programa de la trobada anterior per fer-te una idea aquí: http://www.escolesfeministes.org/quarta-trobada/

Per a la cinquena edició hem traçat algunes línies temàtiques i organitzatives orientatives:

  • Temàtiques específiques: auto-organització (estudiantil, de treballadores, de famílies, de comunitat educativa, etc.), visibilitat / invisibilitat i violències (entre iguals, institucional, estructural, etc.).
  • Temàtiques transversals: educació afectivo-sexual, LGTBIQA+, masculinitats, convivència/gestió d’aula/comunicació no violenta, projectes feministes de centre, mitjans i cultura audiovisual, adultisme, pressió estètica, antiracisme, disseny universal d’aprenentatge i anticapacitisme, neoliberalització i privatització de l’educació pública, patriarcat digital.
  • Temàtiques disciplinars: volem centrar-nos també en aplicar la perspectiva feminista, de gènere, antiracista i anticapacitista a les matèries. Com plantejar continguts i estratègies didàctiques de matemàtiques, història, geografia, tecnologia, educació física, etc. des d’aquests enfocaments i perspectives?
  • Formats organitzatius: espai de trobada per a estudiants, enxarxament entre assistents, assemblea plenària.

I ARA LA CRIDA: VOLS IMPARTIR UNA SESSIÓ PER COMPARTIR ELS TEUS/VOSTRES CONEIXEMENTS I PRÀCTIQUES?
Ets profe d’història i orientes la teva matèria amb mirada feminista i antirracista? A la vostra escola teniu un projecte d’educació afectivosexual transversal? Feu una educació física que valori la diversitat corporal com a riquesa? Heu fet un projecte de transformació dels usos del pati que implicava a tota la comunitat educativa? Ensenyes llengua i literatura amb perspectiva LGTBIQA+?… Estem buscant propostes com aquestes i moltes altres per posar-les en comú i donar valor i visibilitat a la feina que des de l’educació pública ja es fa vers l’educació feminista. Per això us fem una crida per recollir pràctiques pedagògiques tant a l’àmbit docent com de tota la comunitat educativa que vulguin ser compartides per seguir pensant juntes i aterrar algunes idees de com ho podem fer per avançar vers unes escoles feministes, antiracistes i anticapacitistes.

Ens encantaria que qui tingui experiències de com treballar amb perspectiva feminista a l’escola o institut, vingui a explicar-nos-ho a la cinquena trobada de l’1 de juny. Fins i tot si teniu idees o materials i preferiu no parlar en públic, podem buscar altres maneres perquè ens feu arribar les vostres propostes. Si us interessa participar, escriviu-nos un correu amb l’assumpte PROPOSTA CINQUENA TROBADA a escolesfeministes@gmail.com explicant:

  • De quina escola o institut públic veniu
  • Quina pràctica o experiència us agradaria compartir (títol orientatiu i descripció)
  • Si us agradaria: 1) Explicar-nos-ho, per exemple, en una taula d’experiències o en una xerrada més magistral, 2) Compartir materials però no parlar, 3) Participar d’alguna altra manera (explica’ns com podria ser!)

Animeu-vos a participar! Totes les propostes sumen, encara que us semblin petites! Les escoles feministes les construirem entre totes!