Escoles Coeducatives, La Ciranda i Hora Bruixa posen en marxa la campanya “Stop Violències. Qüestionar les masculinitats des de la infància, a la pubertat i adolescència” en el marc del 25 N. L’objectiu és doble: qüestionar la masculinitat tradicional, hegemònica, violenta i abusiva i veure com aquestes identitats es van establint des de la infància, a la pubertat i a l’adolescència; i oferir recursos per prevenir les violències de gènere i proporcionar nous marcs de referència als nens i joves per construir identitats lliures de violència i relacionar-se des del respecte, les cures i el bon tracte.
La campanya consta d’un dossier (que fa referència a qüestionar la masculinitat hegemònica, com se socialitzen nens i joves a través de les violències, i ofereix diversos materials com vídeos, recursos, articles, contes, etc.) i activitats didàctiques per fer a l’aula o a l’educació en el lleure, dirigides a l’educació Infantil, Primària i Secundària.
Es tracta de revisar les masculinitats per desnaturalitzar les violències, tan normalitzades avui dia. El dret d’exercir la violència es va aprenent, no sorgeix d’un dia per l’altre. Exemples clars de com s’aprèn són els videojocs, superherois, dibuixos animats, joguines, etc. En aquest sentit, el dossier recull més de 50 pràctiques quotidianes on revisar la construcció de les masculinitats.
El dimarts 16 de novembre (18.30 h) tindrà lloc una xerrada online, oberta a professionals de l’educació i a famílies, a càrrec de Júlia Sánchez de La Ciranda, experta en educació afectiva i sexual integral, oberta a famílies i professionals de l’educació, per complementar el dossier i les activitats didàctiques.
Link a la xerrada: https://www.youtube.com/channel/UCD80bu-hliGj7yRM2hKBYZg
Escoles Coeducatives és la Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feministes de les AFAs de les 12 escoles públiques de Sant Cugat